hoe financieel bewust
ben jij eigenlijk?

Al ruim veertig procent van de Nederlanders merkt dat er steeds meer van hen wordt verwacht bij het regelen van hun persoonlijke financiën. Lastig? Ontdek hoe uwkluis het je gemakkelijk maakt. 

hoe helpt uwkluis je op weg?

uwkluis helpt je eenvoudig en veilig overzicht te krijgen in je financiële situatie. Je hebt hiermee één centrale plek voor al je relevante gegevens en nuttige documenten. Met een druk op de knop deel je deze met je eigen adviseur. Zo kan deze doorlopend controleren of je financiële producten nog bij je passen. Zijn er verbeteringen mogelijk, dan laat je adviseur je dat weten. Zo ben je altijd verzekerd van oplossingen die het beste passen bij jouw situatie.

veelgestelde vragen

wat is uwkluis?

uwkluis is een online platform om gegevens uit te wisselen tussen financieel adviseurs en hun relaties. Bovendien heeft uwkluis een berichtenfunctie. Zo blijf je als consument steeds op de hoogte over mogelijke verbeteringen rondom je financiële producten, zoals je hypotheek, verzekeringen, pensioen, enzovoort. En heeft je adviseur documenten nodig? Dan deel je die vlot via de veilige omgeving van uwkluis.

Met uwkluis ben je er dus van verzekerd dat je adviseur goed voor je kan blijven zorgen. 

waarom wil ik data en documenten opslaan en delen via uwkluis?

Met uwkluis ben je in staat data en documenten vanuit één centraal punt beschikbaar te stellen aan meerdere partijen. Jij bepaalt met wie je een koppeling aangaat. En wat je deelt. En wanneer je daarmee stopt. Jij blijft eigenaar van jouw informatie.

Houd je de informatie in uwkluis actueel dan kan een gekoppelde partij steeds monitoren of je financiële pakket nog steeds past bij jouw (veranderende) situatie. Ook ontwikkelingen in de markt en de wet- en regelgeving spelen hierbij een rol. Een gekoppelde organisatie kan je dan een bericht sturen wanneer er actie van jouw kant nodig of wenselijk is.

hoe kan ik mijn data delen?

uwkluis is een service van je financieel adviseur. Deze nodigt je hiervoor uit, bijvoorbeeld rondom de aanvraag van een hypotheek. Ook daarna is starten met uwkluis zinvol. Er verandert veel in de loop van je leven, wat vraagt om wijzigingen in je financiële pakket. Zodra je toegang hebt tot uwkluis vul je eenvoudig de basisgegevens in rondom je gezin, woning, inkomen en mogelijke schulden. Of neem al meteen het een en ander over van wat je adviseur heeft klaargezet. Wijzigt er wat? Pas dit dan aan en de aangesloten organisatie krijgt hierover een bericht. Is er voor een bepaalde service een set acuele gegevens en documenten nodig? Dan krijg jij hierover een e-mailtje. Hiermee log je in en je vindt een keurig lijstje met de benodigde informatie. Een kwestie van aanvullen en uploaden. En klaar.

wie maakt uwkluis?

uwkluis is een dienst van Holland Financial Business Group (HFBG). HFBG is onder andere bekend van de Nationale Hypotheekbond. Zij hebben de software voor uwkluis ontwikkeld en onderhouden het platform.

ben je adviseur en wil je uwkluis ook binnen jouw kantoor gebruiken?